Fysiotherapie

Fysiotherapie is het vakgebied van het menselijk bewegen: de fysiotherapeut houdt zich bezig met het bewegen van mensen in hun dagelijkse omgeving en maatschappelijke participatie. De fysiotherapie richt zich op de oorzaken van gezondheidsproblemen en op de gevolgen van ziekten, aandoeningen en syndromen. Het doel van de fysiotherapeutische behandeling zal zijn de gezondheid met betrekking tot het bewegen te bevorderen, zodat men beter kan participeren in de samenleving.
Door het toepassen van oefentherapie, massage, elektrotherapie, advisering en/of begeleiding, probeert de fysiotherapeut de functie van het houdings- en bewegingsapparaat zodanig te verbeteren zodat normale houding en beweging weer mogelijk is of leert u hoe u zo goed mogelijk met de resterende beperkingen om kunt gaan.
 

Wanneer naar een fysiotherapeut?

Wanneer u de volgende klachten heeft; pijn aan spieren, pezen, banden en gewrichten; stijfheid; zwelling van gewrichten; krachtsvermindering; bewegingsbeperking; problemen met bewegen; evenwichtsstoornissen; ademhalingsproblemen; vermoeidheidsverschijnselen of conditievermindering a.g.v. een andere onderliggende aandoening dan kunt u terecht bij een fysiotherapeut. Of fysiotherapie ook uw klacht kan verhelpen, moet blijken tijdens de screening en/of de intake en onderzoek maar is tevens afhankelijk van uw eigen inzet.