Geschiedenis

Begin jaren 60 was mevrouw (Lyde) Wezel de eerste heilgymnast-masseur van Hengelo Zuid en omstreken. Zij begon haar praktijk in een aanbouw achter het woonhuis, aan de Breemarsweg 248. In de jaren daarna kwamen haar man, Dik Wezel, en Annie Stam er bij en werd het pand volledig omgebouwd tot praktijkpand.
 
Begin jaren 80,  heilgymnast-masseurs waren inmiddels bijgeschoold tot fysiotherapeut, kwam er een einde aan de samenwerking. Annie Stam begon voor zichzelf in de gebouwen van Niemeijer BV aan de Breemarsweg 110.
 
De praktijk van echtpaar Wezel werd in 1992 overgenomen door Jeroen Lansink onder de naam Lansink Fysiotherapie. De praktijk aan de Breemarsweg 110 (en later Breemarsweg 88) werd begin 1996 overgenomen door Raymond Nijhuis en had als naam "Praktijk voor fysiotherapie De Breemars”.
 
In juni 2012, bijna 30 jaar na de splitsing, zijn beide praktijken weer samen gegaan. In een nieuw pand en gezondheidscentrum, op een nieuwe stek aan dezelfde Breemarsweg, onder de nieuwe naam: Zernikeborgh Fysiotherapie.